Wij bij Sauna, Zwemschool en Fitness Coenders werken alleen in groepen van maximaal 12 personen. Vrije uren om te komen fitnessen kennen wij niet. Waarom niet…

Wij willen er op deze manier voor zorgen dat:

  • Alle oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd en dus ook het efficiëntst en effectiefst zijn. Ook kunnen hierdoor blessures voorkomen worden.
  • Een uitgebalanceerd trainingsprogramma kan worden gegeven.
  • Groepsgevoel gecreëerd wordt, wat ook tot betere prestaties leidt.

Groepen hebben hun eigen tijdstip en een vaste trainer (uitzonderingen daargelaten), hierdoor weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Voor tijden en beschikbaarheid klik hier.

Wij hebben de beschikking over een fitnessruimte welke is onderverdeeld in een cardio- en krachtafdeling. In onze trainingen wisselen wij cardiotraining (cardio) en kracht met elkaar af. Dit door middel van een wekelijks variërend programma.

Cardio zorgt ervoor dat je hart en longen sterker worden en dus verbetering van je conditie. Daarnaast verbrand je met cardio flink wat calorieën. Cardio kan tevens worden ingezet om je bloeddruk te verlagen, maar ook om af te vallen. 

Tijdens de krachttraining doe je oefeningen die je spieren verstevigen. Door het goed aanspreken van je spieren gaat de verbranding omhoog. Perfect voor afvallers die meteen strakker in hun vel willen zitten. Krachttraining wordt gedaan door middel van apparaten, maar ook bijvoorbeeld buikspieroefeningen horen hier bij.

De combinatie van cardio- en krachttraining heeft ook bewezen positieve effecten bij het verhogen van de glucosetolerantie bij diabetes 2 patiënten. Voor deze groep hebben wij een gecertificeerd diabetes praktijkbegeleider. Voor tijden en beschikbaarheid klik hier.